1 Ce zone ale fetei trebuie iluminate?
Expertii in ingrijirea faciala numesc highlights acele puncte de pe fata ce se evidentiaza cu mici trucuri de machiaj. Spre exemplu, fardurile foarte deschise la culoare si in nuante naturale, precum si fardurile-crema cu efect iluminator le aplici pe zona de sub sprancene sau la baza interna a ochilor, pentru a conferi un efect de marire. Daca forma fetei tale este ovala sau prea ingusta, poti aplica un fard iluminator pe varful pometilor.
PONT Daca te confrunti cu un ten cu urme de acnee sau pe care tu il consideri in mod exagerat ca fiind imperfect, nu folosi farduri iluminatoare, nu vor face altceva decat sa evidentieze problemele.
2 Cum confer ochilor mici senzatia de marire?
Solutia o reprezinta culorile deschise. Fardurile albe, cele gri sidefate si orice nuante intermediare sunt nu numai permise, dar calduros recomandate. Pentru a da un efect maxim de marire a ochilor tai, foloseste un fard bej deschis sau gri pal. Accentueaza conturul de sus al ochilor, incepand dinspre mijlocul lor spre exterior. De asemenea, poti aplica acelasi fard pe intreaga pleoapa inferioara. Nu incarca genele cu mascara de volum, ci foloseste mai degraba una pentru gene curbate.
3 Ce inseamna "blending"?
Este miscarea prin care estompezi fardul (sau doua nuante de fard) cu ajutorul pensulei

4 Cum se aplica in mod corect fardul de obraz?
Poti aplica un blush in asa fel incat sa iti armonizeze trasaturile sau sa iti ascunda micile imperfectiuni. In cazul in care ai fata prea rotunda, intinde blushul printr-o miscare pe diagonala obrajilor, trecand exact pe sub pometi. Daca, din contra, te deranjeaza ca ai o fizionomie faciala prea ingusta, aplica o urma de blush pe varful pometilor, prin miscari circulare. Forma fetei tale se apropie de aceea a unui triunghi? In acest caz, blushul se va "duce" catre zona de deasupra tamplelor, pe frunte si pe suprafata pometilor (A). Daca ai trasaturi care sunt, din contra, prea rotunjite, aplica blushul pe partile laterale ale fruntii si pe zona inferioara a obrajilor, aproape sub pometi (B).
5 Ochelarii nu sunt un defect!
Hipermetropie Daca ochii par mariti prin lentila ochelarilor, atunci este indicat sa folosesti farduri inchise la culoare (gri petrol, grena) si dermatograf negru, pentru a obtine efectul optic de micsorare a ochilor.
Important Daca esti purtatoare de astfel de ochelari, renunta la fardurile cu irizatii sau nuante cu particule stralucitoare.
Miopie Ochii tai par minusculi prin lentila ochelarilor? Fardurile in nuante de alb sau bej-sampanie sunt aliatii tai pentru aceasta doleanta! Pont: traseaza conturul inferior al ochilor cu dermatograful alb sidefat.
6 Pot obtine o arcuire perfecta a sprancenelor?
Rezultatele se obtin cel mai usor in cazul fetelor ovale. Insa, in general, pentru orice forma de fata exista o regula simpla: 2/3 din spranceana trebuie pensata crescator intr-o forma ce nu se va demoda niciodata. Priveste drept inainte: cel mai inalt punct al arcului sprancenei va fi situat chiar deasupra pupilei. De acolo, linia sprancenei va incepe sa coboare. Aceasta forma, pe care o vei da sprancenelor prin pensare, confera luminozitate privirii si "deschide" trasaturile fetei.
7 Cum se "traduce" tehnica bananei?
Aceasta presupune aplicarea fardului pe intreaga pleoapa. Dar nu la intamplare, ci urmand pasii catre un machiaj al ochilor senzational! Mai intai foloseste un fard mai inchis la culoare incepand de la coltul extern al ochilor si continuand doar de-a lungul pliului pleoapelor. Cu un fard cu doua - trei tonuri mai deschis decat cel folosit initial, coloreaza intreaga suprafata ramasa a pleoapelor. Estompeaza foarte discret limita dintre nuanta inchisa la cea pala, fara insa a le amesteca, in ideea de a trece treptat dintr-una in cealalta.

|

|

8 Ce nuante se potrivesc cel mai bine ochilor albastri, verzi si caprui?
Regula veche conform careia nuanta de fard pentru ochi trebuie sa nu se indeparteze de culoarea irisului este depasita. Alege-ti nuantele dupa cum urmeaza:
A Ochi albastri Nuantele de roz, lila, argintiu, bleu si maro fac ochii albastri superbi!
B Ochi verzi Tonurile de bronz inchis, bordeaux cald si grafit pun in lumina irisul verde.
C Ochi caprui Auriul stralucitor, vasta paleta de violet, plus rozul diafan, sunt recomandate machiajului ochilor caprui.
9 Exista o tehnica speciala pentru evidentierea genelor fara greseala?
Plaseaza periuta mascarei sub genele superioare si incepe prin a o "plimba" usor, de la dreapta la stanga, cu miscari in zig-zag, ascendente, de la radacina la varful genelor. Apoi continua prin a "peria" simplu coroana de gene tot de la baza lor spre varf, cu aceeasi periuta a mascarei, proaspat inmuiata in tub. Ce a ramas pe firisoarele periutei, este exact cat iti trebuie pentru genele inferioare, evitand astfel incarcarea lor excesiva. Nu uita sa folosesti in final pieptanusul special pentru separarea genelor. pont Daca te confrunti cu suparatoarele cearcane, cel mai indicat este sa nu iti mai colorezi genele inferioare cu mascara - nu vei face altceva decat sa le pui in evidenta.
10 Care este "durata vietii" unei mascare?
De regula, un tub de mascara nu trebuie folosit mai mult de trei luni. Daca ai obiceiul sa inmoi periuta mascarei de zeci de ori in tub la o singura aplicare, atunci nu are rost sa pastrezi tubul mai mult de trei luni in port-fard. Acest lucru nu face altceva decat sa permita oxigenului si bacteriilor sa patrunda in recipient, scurtand "viata" mascarei.
11 Ce baza de machiaj trebuie sa folosesc pentru tipul meu de ten?
Tenul frumos este cel corect ingrijit. Baza de machiaj il ajuta sa arate si mai bine pe durata intregii zile. Recomandabile pentru un ten uscat sau matur sunt fondurile de ten fluide sau cu consistenta cremoasa, care hidrateaza pielea. Un ten cu tendinta de ingrasare se "dreseaza" cu fond de ten matifiant in formula caruia se regaseste pudra. Tenului mixt ii sunt indicate produsele special create pentru acest tip de ten - ele matifiaza zona T si hidrateaza restul fetei. Tenul sensibil nu "suporta" decat fie un fond de ten lichid, fie pudra compacta, insa intr-un strat foarte subtire, pentru a nu transforma machiajul intr-o masca inestetica. Cosurile sau punctele rosii le poti acoperi cu un creion corector.
12 Cum maschez cearcanele?
Daca alegi gresit nuanta anticearcanului - spre exemplu, unul in tonuri galbui - acestea nu vor fi acoperite, ci vor arata gri. De aceea, inainte de a cumpara anticearcanul ideal, ai grija sa fie cu doua nuante mai deschis decat culoarea pielii tale. pont Inainte de aplicarea anticearcanului, hidrateaza zona din jurul ochilor cu o crema-gel de tonifiere.
13 Ce inseamna exact "nuante compliment"?
Practic, orice nuanta ce deriva din tonurile pielii, irisului si parului. Adica cele care pun in evidenta frumusetea naturala, fara sa schimbe radical lookul.
14 Cum pot sa imi armonizez trasaturile fetei?
O prima regula de baza suna cam asa: nuantele deschise accentueaza, cele inchise ascund. Important Este bine sa aplici un fond de ten si un blush mai inchise pe zonele marginale ale fetei, iar pe zona T produse in nuante deschise. Exemplul 1 Daca nu esti multumita de barbia ta prea proeminenta, dupa ce aplici nuanta de fond de ten dorita pe toata fata, puncteaza un varf de fard iluminator in mijlocul barbiei, exact sub buza inferioara. Exemplul 2 Un nas lat se poate masca daca de-a lungul lui aplici un ton deschis de fond de ten, iar pe marginile acestuia unul mai inchis.
15 Cum sa maresc volumul buzelor, fara a apela la... doctor?
Nu te mai gandi la retusuri chirurgicale sau la implanturi! Orice produs dedicat buzelor, care sclipeste sau straluceste, da senzatia de marire! Nuantele calde de roz sau sampanie aurie au efecte miraculoase de marire a buzelor. In cazul buzelor subtiri, evita rujurile mate sau glossurile in nuanta grena. Pont Da-le o sansa glossurilor cu efect de marire: includ in compozitia lor substante ce stimuleaza circulatia sangelui, creand aspect de buze cu mai mult volum.
16 Ce zona a pielii este cea mai indicata pentru a testa nuanta perfecta de fond de ten?
Intotdeauna testeaza nuanta de fond de ten care ti se pare cea mai potrivita pe pielea gatului, putin mai jos de maxilar. Culoarea aleasa trebuie sa se "muleze" perfect pe nuanta naturala a pielii tale. Stii ca ai ales fondul de ten corespunzator atunci cand nu se observa nici o diferenta vizibila intre pielea colorata delicat (nu apasa) cu fondul de ten si pielea din zonele alaturate. De asemenea, este foarte important sa incerci nuanta aleasa la lumina naturala a zilei - doar asa nu vei da gres.
17 Noile tendinte in make-up
Machiajul tipic anilor '90 revine in forta sezonul acesta! Nuantele de farduri brune si naturale sunt musai pentru ochi, iar pentru ten se recomanda doar o baza subtire de fond de ten. Sclipiciul iese obligatoriu din "joc", culorile mate luandu-i categoric locul in trusa de machiaj.
Extrapont Genele trebuie accentuate cu un surplus de mascara neagra cu efect special de volumizare, in timp ce fondul de ten, blushul si rujul se inspira din nuante cafenii-sampanie, roz-bej si maro deschis. Nu trebuie sa copiezi pur si simplu vreun look de vedeta, alege nuantele cele mai calde, armonizeaza-le si vei arata superb!
18 Cum maschezi ochii mai proeminenti?
Nuantele vii, deschise, evidentiaza categoric orice trasatura, pe cand cele intunecate "ascund" micile defecte. De aceea, aplica o nuanta de bej pal pe intreaga pleoapa, iar de-a lungul pliului intinde fard maro sau ciocolatiu, amestecand atent cele doua culori.
PONT Contureaza subtire marginea inferioara a pleoapelor cu fard maroniu, alegand unul mai deschis pentru coltul extern al ochilor. Trucul acesta creaza senzatia de privire odihnita, plina de luminozitate.
19 Tenul masliniu reprezinta un defect?
Pielea mai inchisa la culoare poate fi un atu, in nici un caz un defect: are avantajul ca te "arata" in permanenta ca si cum ai fi venit din concediu. In general, are doua caracteristici: este mai intunecata in portiunile marginale si mai deschisa pe zona T. Cu cat pigmentul pielii este mai inchis, cu atat iti este mai greu sa alegi nuanta ideala de fond de ten. Poti face usor o alegere gresita, riscand sa conferi o tenta gri pielii. Cu putina atentie, acest lucru nu se intampla. De aceea, opteaza pentru culorile pastelate natural pentru pleoape si incear- ca paleta de bej-auriu in realizarea unui machiaj irezistibil.
20 Cum reusesc trasarea unui contur perfect al ochilor?

Ca sa trasezi o linie precisa, fixeaza-ti coatele pe masa - impiedici tremuratul mainilor. Puncteaza cu tusul sau cu dermatograful negru locurile dintre gene, la baza lor. Astfel eviti o linie tremurata sau cu spatii albe ramase pe alocuri. In cazul in care doresti sa iti rotunjesti forma ochilor, ingroasa linia de contur pe mijlocul pleoapei (A). Daca vrei sa seduci cu ochi misteriosi, de pisica, accentueaza linia spre coltul extern al ochilor (B). Pont Daca nu ai o mana exersata pentru tusul lichid, renunta si foloseste creionul dermatograf.
21 Este necesar sa imi evidentiez forma buzelor?
De cele mai multe ori, buzele pot fi sexy doar cu un gloss transparent aplicat generos sau cu unul intr-o culoare discreta. Daca totusi nu esti impacata cu marimea lor, exista trucuri si pentru acest of. Pentru a da impresia de marire, contureaza-le cu un lipliner de aceeasi culoare, depasind putin conturul lor natural. Rujul trebuie ales in nuante calde, cu textura moale, dupa care se aplica gloss.
22 Cum alungesc semnificativ genele?
Cu un cleste pentru gene cu marginile de protectie din cauciuc sau silicon.
23 Cum plasez corect genele false?
Regula numarul unu: demachiaza genele naturale, apoi tamponeaza-le cu o discheta de vata, indepartand orice urma de lotiune demachianta sau apa. Picura discret la baza genelor lipici special pentru aplicat gene false. Apoi potriveste "banda" de gene false peste cele naturale, exact pe locul unde ai intins lipiciul, si fixeaza-le prin presare cu o penseta. Pentru un efect senzational, foloseste o mascara neagra pentru volum, din care aplici doar putin pe genele inferioare.
24 Cum sa evit lookul palid specific iernii?
Foloseste farduri in nuante calde de maro-teracota si alunga monotonia notelor gri specifice iernii! Coloreaza-ti tamplele, barbia si obrajii cu o nuanta de pudra aurie, brozanta, iar pe zona T aplica un blush in tonuri cafenii mai deschise. Nu exagera insa, altfel vei crea disproportii de culoare intre fata si pielea gatului.
25 Cum sa repar un pas gresit din machiaj?
In primul rand, nu intra in panica! Daca ai ales un machiaj fumuriu accentuat in zona ochilor si ai estompat pe pometi o nuanta aprinsa de blush, sterge cu discheta demachianta uscata surplusul de blush - pometii vor arata "cazuti"! Alegerea ideala este o pudra sau un blush in nuante transparente si cat mai naturale.
26 Cu ce model de pensula aplic un blush pudra sau compact?
Pensulele cu pamatuf de marime medie sunt perfecte pentru aplicarea blushului. Inmoaie pensula in blushul sau pudra dorite si scutura surplusul pe incheietura interna a mainii - astfel vei fi sigura ca ramane suficienta culoare pentru doua aplicari, fara sa apara diferente de nuanta pe pometi. In cazul in care, totusi, nu esti impacata cu nuanta prea intensa a blushului ales si ai senzatia ca arati ca un clovn, repara greseala aplicand circular pe pometi pudra translucida in nuante naturale - rosul ca "de circ" dispare ca prin minune.
27 Cum sa am cele mai stralucitoare buze?
Orice ruj sau gloss in tonuri de rosu pasional confera senzualitate buzelor. Daca recurgi la albirea profesionala a dintilor, cu atat mai mult vei "afisa" un zambet hollywoodian. Atentie la rujurile cu tente portocalii: acestea dau senzatia de dantura ingalbenita.
28 Conturul buzelor se asorteaza cu rujul?
Secretul unui machiaj de bun gust pentru buze consta in alegerea din aceeasi "familie" de culori a creionului contur si a rujului. Daca ai folosit blush roz, pentru buze ar fi indicat rujul in ton de sampanie roze.
29 Exista tratamente de regenerare pentru gene?
Desi poate suna ciudat, vaselina este un tratament regenerator excelent pentru genele tale! Cu o periuta uscata de mascara, inmuiata in vaselina, poti hidrata din plin mai ales varful genelor. Nu abuza insa de aceasta operatiune, altfel risti sa iti intre toata grasimea in ochi. In farmacii gasesti si o varianta dermatologica de tratament pentru hidratarea si stimularea cresterii genelor, care se aplica pe gene inainte de mascara.
30 Cum evit un machiaj "patat"?
Daca alegi nuanta fondului de ten in concordanta cu culoarea tenului tau, ai depasit deja primul obstacol. Ca sa realizezi un machiaj cu adevarat iscusit, tine minte ca fondul de ten se fixeaza mai bine daca tenul a fost supus unui peeling delicat si i s-a aplicat o baza de machiaj (crema hidratanta plus baza iluminatoare). Daca vrei sa te transformi cu adevarat intr-o profesionista, intinde fondul de ten cu o pensula speciala (cu fire din par natural) si astfel vei obtine un machiaj impecabil si uniform pe toata fata.
31 Cum obtin un machiaj ultra-fin pentru ochi?
Daca porti lentile de contact sau ai ochii sensibili la produsele de make-up, atunci renunta la fardurile de pleoape tip pudra. Aplicandu-le, nu vei obtine decat ochi iritati, un machiaj ruinat si ochi "plansi". Iar pentru gene si contur foloseste produse create special pentru aceste gen de ochi.
32 Pensat fara durere?
Daca lacrimezi de fiecare data cand iti smulgi un fir de par din sprancene cu penseta, incearca un truc eficient: inainte de a incepe operatiunea, "amorteste" sprancele tamponandu-le 10 - 15 secunde cu un cub de gheata. Apoi poti trece cu curaj la pensatul propriu-zis. Intotdeauna apuca firele intre "clestii" pensetei in sensul lor de crestere, altfel risti ca radacina firului de par sa ramana nemiscata de la locul ei. Pentru potolirea rosetii pielii de dupa pensat, aplica o crema emolienta, cu efect calmant, pe toata zona sprancenelor.
33 Ce trucuri sunt la moda?
Ca sa obtii un efect imediat de lifting al ochilor, adauga arsenalului tau de make-up o crema hidratanta reparatoare, un gel de ochi anticearcan sau un creion corector pentru ochi. Toate aceste produse au proprietatea de a conferi rapid luminozitate privirii, de a masca micile defecte sau riduri fine si de a armoniza trasaturile fetei.